- 250g wątróbki drobiowej
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka masła
- średnia cebula
- 2 ząbki czosnku
- szczypta ostrej papryki
- sól i pieprz do smaku
- 1/3 szk czerwonego wina
- 1/4 szk bulionu drobiowego
- 1/2 szk posiekanych pomidorów w puszce
- posiekana natka pietruszki do posypania
- Na patelni rozgrzej oliwę i masło, dodaj posiekaną w pióra cebulę, drobno posiekany czosnek i paprykę, smaż mieszając przez około 15 min
- Do podsmażonej cebuli dodaj oczyszczoną wątróbkę i smaż do ulubionego momentu wysmażenia
- Dodaj wino i smaż mieszając do odparowania
- Dodaj bulion i pomidory mieszając redukuj sos
- Dopraw solą i pieprzem , przed podaniem posyp natka pietruszki.
Wątróbka tak przygotowana pasuje do wszystkich dodatków. Gorąco polecam
Komentarze
Prześlij komentarz