Sk
ł
adniki

  • 250g wątróbki drobiowej
  • łyżka oliwy
  • łyżka masła
  • średnia cebula 
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta ostrej papryki
  • sól i pieprz do smaku
  • 1/3 szk czerwonego wina
  • 1/4 szk bulionu drobiowego
  • 1/2 szk posiekanych pomidorów w puszce
  •  posiekana natka pietruszki do posypania
  1. Na patelni rozgrzej oliwę i masło, dodaj posiekaną w pióra cebulę, drobno posiekany czosnek i paprykę, smaż mieszając przez około 15 min 
  2. Do podsmażonej cebuli dodaj oczyszczoną wątróbkę i smaż do ulubionego momentu wysmażenia 
  3. Dodaj wino i smaż mieszając do odparowania 
  4. Dodaj bulion i pomidory mieszając redukuj sos 
  5. Dopraw solą i pieprzem , przed podaniem posyp natka pietruszki.
Wątróbka tak przygotowana pasuje do wszystkich dodatków. Gorąco polecam

Komentarze