Składniki:
Bułkę namocz w mleku. Mięso wymieszaj z serem, namoczoną bułką dodaj chermoulę, sól i pieprz. Uformuj małe pulpeciki (duża stołowa łyżka mięsa). Na patelni rozgrzej oliwę wrzuć pulpeciki, obsmaż kilka minut, z każdej strony. Dodaj pomidory, cukier i ocet gotuj ok 15 min. Podawaj z makaronem, ziemniakami lub innymi ulubionymi dodatkami
- 1/2 szk bułki tartej
- 4 łyżki mleka
- 500g mielonej jagnięciny
- 250 sera halloumi, startego na grubych oczkach
- 2 łyżki chermouli
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki oliwy
- 2 puszki pomidorów w zalewie
- 2 łyżki brązowego cukru
- 1 łyżka octu winnego z sherry
Bułkę namocz w mleku. Mięso wymieszaj z serem, namoczoną bułką dodaj chermoulę, sól i pieprz. Uformuj małe pulpeciki (duża stołowa łyżka mięsa). Na patelni rozgrzej oliwę wrzuć pulpeciki, obsmaż kilka minut, z każdej strony. Dodaj pomidory, cukier i ocet gotuj ok 15 min. Podawaj z makaronem, ziemniakami lub innymi ulubionymi dodatkami
Komentarze
Prześlij komentarz