Pulpeciki jagnięce z serem halloumi i chermoulą w pomidorowym sosie.

Składniki:


  • 1/2 szk bułki tartej
  • łyżki mleka
  • 500g mielonej jagnięciny
  • 250 sera halloumi, startego na grubych oczkach 
  • łyżki chermouli
  • sól i pieprz do smaku
  • łyżki oliwy
  • 2 puszki pomidorów w zalewie
  • łyżki brązowego cukru
  • łyżka octu winnego z sherry

Bułkę namocz w mleku. Mięso wymieszaj z serem, namoczoną bułką dodaj chermoulę, sól i pieprz. Uformuj małe pulpeciki (duża stołowa łyżka mięsa). Na patelni rozgrzej oliwę wrzuć pulpeciki, obsmaż kilka minut, z każdej strony. Dodaj pomidory, cukier i ocet gotuj ok 15 min. Podawaj z makaronem, ziemniakami lub innymi ulubionymi dodatkami

Komentarze