Składniki:
Galaretkę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wystudź.
- galaretka truskawkowa
- 500g truskawek, pokrojonych w talarki
- 1 łyżka żelatyny w proszku
- 300 ml śmietanki kremówki
- 500g mascarpone
- 200g jogurtu naturalnego
- 1/2 szk cukru
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
- biszkopty
Galaretkę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wystudź.
Foremkę keksówki nasmaruj olejem, wlej odrobinę galaretki takżeby zakryć dno ułóż warstwę truskawek i wstaw do lodówki do stężenia, czynność poważaj, ostatnią porcję wstaw na 30 min. Żelatynę rozpuść w wodzie według instrukcji. Śmietanę ubij na sztywno. Za pomocą miksera wymieszaj mascarpone z jogurtem,cukrem i wanilią następnie za pomocą łyżki połącz z wcześniej ubitą śmietaną i żelatyną. Przelej do foremki z galaretką na wierzch ułóż biszkopty delikatnie dociśnij i wstaw do lodówki na min 4 godz najlepiej na całą noc. Stężały sernik obracając przełóż na talerz.
Komentarze
Prześlij komentarz