Składniki:
Dressing:
- 10 szt szparagów
- 1 łyżka oliwy
- 200g sera halloumi, pokrojony w talarki
- 200g truskawek, pokrojone w talarki
- 200g pomidorków koktajlowych, pokrojone w ćwiartki
- 100g rukoli
- mały owoc granatu
Dressing:
- 1/4 szk oliwy
- sok wyciśnięty z dwóch cytryn
- 1 łyżka miodu płynnego
- sól, świeżo zmielony pieprz do smaku
Zdrewniałe końcówki szparagów odłam i wyrzuć. Zagotuj osolonąwodę w garnku, wrzuć szparagi i gotuj ok 4-6 min. Odstaw do wystudzenia, następnie pokrój na cienkie paski.
Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż ser na złoty kolor, odstaw.
W dużej misce lub na talerzu wymieszaj rukolę z pomidorkami, truskawkami, dodaj szparagi,ser i pestki z granatu, polej dressingiem.
Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż ser na złoty kolor, odstaw.
W dużej misce lub na talerzu wymieszaj rukolę z pomidorkami, truskawkami, dodaj szparagi,ser i pestki z granatu, polej dressingiem.
Komentarze
Prześlij komentarz