Składniki :
Piekarnik rozgrzej 160/180 st Formę do babki dobrze natłuść.
- 220g masła
- 220g cukru
- 3 jajka
- 220g mąki migdałowej
- 120g mąki kukurydzianej
- otarta skórka z dwóch cytryn sok z jednej cytryny
- 200 sera ricotta
- 2 szk cukru pudru
- 1 łyżka pulpy z marakuj
Piekarnik rozgrzej 160/180 st Formę do babki dobrze natłuść.
Zmiksuj masło z cukrem ok 8-10 min do puszystej jasnej masy, następnie stopniowo dodawaj jajka, mąkę, polentę, skórkę i sok z cytryny,ricottę, dokładnie wymieszaj.Ciasto przelej do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika na 45- 60 min do suchego patyczka, po tym czasie piekarnik otwórz i zostaw ciasto w nagrzanym piekarniku na 10 min następnie wystudź na kratce . Cukier wymieszaj z marakują możesz dodać kilka kropel przegotowanej wody żeby rozrzedzić lukier polej wystudzone ciasto.
Komentarze
Prześlij komentarz