Składniki:
Wymieszaj skórkę z czosnkiem majerankiem i oliwą ( 3 łyżki). Mięso rozłóż tak żeby powstał jak największy płaski kawałek natrzyj wcześniej przygotowaną marynatą i odstaw. Rozgrzej grill lub bardzo dużą patelnie, obsmaż mięso ok 1 min z każdej strony, następnie przełóż do naczynia do zapiekania i wstaw na 1 godzinędo piekarnika 160 st. W między czasie przygotuj buraki. Rozgrzejduża patelnie dodaj buraki i smaż mieszając ok 3 min następnie dodaj gorczycę, rodzinki, ocet i oliwę smaż ok 1-2. Upieczone mięso podawaj z burakami
- 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
- 2 łyżki majeranku
- 3 łyżki oliwy
- 1 udziec jagnięcy, bez kości
- 3 średnie buraki, starte na tarce na małych oczkach
- 1 łyżka gorczycy
- 1/4 szk rodzynek
- 50 ml octu balsamicznego
- 50 ml oliwy
Wymieszaj skórkę z czosnkiem majerankiem i oliwą ( 3 łyżki). Mięso rozłóż tak żeby powstał jak największy płaski kawałek natrzyj wcześniej przygotowaną marynatą i odstaw. Rozgrzej grill lub bardzo dużą patelnie, obsmaż mięso ok 1 min z każdej strony, następnie przełóż do naczynia do zapiekania i wstaw na 1 godzinędo piekarnika 160 st. W między czasie przygotuj buraki. Rozgrzejduża patelnie dodaj buraki i smaż mieszając ok 3 min następnie dodaj gorczycę, rodzinki, ocet i oliwę smaż ok 1-2. Upieczone mięso podawaj z burakami
Komentarze
Prześlij komentarz