Składniki:
- ok 1,5 kg udziec jagnięcy,
- 1 łyżka nasion kolendry w proszku
- 1 łyżeczka kuminu, w proszku
- 2 łyżeczki płatków chilli
- 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
- 1 łyżka otartej skórki z cytryny
- 2 łyżeczki tymianku
- 2 łyżki oliwy
Mięso postaraj się rozkroić tak żeby powstał jak największy kawałek. Wszystkie przyprawy wymieszaj następnie natrzyj mięso i odstaw do marynowania na 3 h a najlepiej na cała noc.
Rozgrzej grill i smaż mięso ok 8-10 min z każdej strony, następie odstaw w ciepłe miejsce na 10 min do odpoczynku.
Rozgrzej grill i smaż mięso ok 8-10 min z każdej strony, następie odstaw w ciepłe miejsce na 10 min do odpoczynku.
Sałatka:
Quinoe ugoruj zgodnie z instrukcją na opakowaniu wystudź. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki. Podawaj z mięsem.
- 1 szk quinoa ( komosy ryżowej)
- 2 szk posiekanej natki pietruszki
- 1 szk posiekanych liści mięty
- 2 łodygi szczypioru, drobno posiekane
- 200 g małych pomidorków, pokrojonych w ćwiartki
- 1 ogórek szklarniowy, wypestkowany i pokrojony w kostkę
- 1/4 szk soku z cytryny
- 1/4 szk oliwy
Quinoe ugoruj zgodnie z instrukcją na opakowaniu wystudź. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki. Podawaj z mięsem.
Komentarze
Prześlij komentarz