Składniki:
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Na patelni podsmaż boczek na złoty kolor, zdejmij i odstaw na bok. Na ta samą patelnię wrzuć cebulę i smaż do miękkości, dodaj czosnek, smaż jeszcze chwilę następnie przełóż do miski. Dodaj serek , śmietanę, ser wędzony, 4 plastry usmażonego boczku pokrojonego w drobną kostkę.Wymieszaj dokładnie, przełóż do naczynia do zapiekania i wstaw do piekarnika na 10-15min. Pokrój resztę boczku i posyp upieczoną pastę.
- 250g kremowego serka Philadelphia
- 1/2 szk kwaśnej śmietany
- 1/2 szk startego wędzonego sera
- 6 plastrów surowego boczku
- 1 średnia cebula, drobno posiekana
- 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Na patelni podsmaż boczek na złoty kolor, zdejmij i odstaw na bok. Na ta samą patelnię wrzuć cebulę i smaż do miękkości, dodaj czosnek, smaż jeszcze chwilę następnie przełóż do miski. Dodaj serek , śmietanę, ser wędzony, 4 plastry usmażonego boczku pokrojonego w drobną kostkę.Wymieszaj dokładnie, przełóż do naczynia do zapiekania i wstaw do piekarnika na 10-15min. Pokrój resztę boczku i posyp upieczoną pastę.
Komentarze
Prześlij komentarz