Zapiekana pasta z wędzonym serem i boczkiem


Składniki:


  • 250g kremowego serka Philadelphia 
  • 1/2 szk kwaśnej śmietany
  • 1/2 szk startego wędzonego sera
  • 6 plastrów surowego boczku
  • 1 średnia cebula, drobno posiekana 
  • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Na patelni podsmaż boczek na złoty kolor, zdejmij i odstaw na bok. Na ta samą patelnię wrzuć cebulę i smaż do miękkości, dodaj czosnek, smaż jeszcze chwilę następnie przełóż do miski. Dodaj serek , śmietanę, ser wędzony, 4 plastry usmażonego boczku pokrojonego w drobną kostkę.Wymieszaj dokładnie, przełóż do naczynia do zapiekania i wstaw do piekarnika na 10-15min. Pokrój resztę boczku i posyp upieczoną pastę.
  

Komentarze