Kotleciki jagnięce w miodowo balsamicznym sosie z kremowym puree z dodatkiem sera fety

Składniki:


  • 500g ziemniaków
  • 200g sera feta
  • 200ml. mleka
  • sól i świeżo zmielony pieprz
Ziemniaki obierz zalej wodą dodaj sól, ugotuj do miękkości odcedź, dodaj ser i mleko dopraw solą i pieprzem zmiksuj.

  • 1 mały brokuł
  • łyżka masła
  • łyżki uprażonych płatków migdałowych 
  • sól
Brokuła ugotuj w osolonej wodzie odcedź dodaj masło.6x ok 70g kotlecików jagnięcych z kościąsól i świeżo zmielony pieprz


  • 6x ok 70g kotlecików jagnięcych z kością
  • sól i świeżo zmielony pieprz
  • łyżka oliwy
  • łyżki płynnego miodu
  • łyżki octu balsamicznego
Kotleciki oprósz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej oliwę i smażkotleciki ok 3 min z każdej strony. Usmażone mięso odstaw w ciepłe miejsce, a na patelnie wlej miód i ocet mieszając smaż do momentu powstania gęstego klejącego sosu . Kotleciki podawaj polane sosem z dodatkiem puree i brokułem posypanym migdałami.

Komentarze