Ziemniaki obierz zalej wodą dodaj sól, ugotuj do miękkości odcedź, dodaj ser i mleko dopraw solą i pieprzem zmiksuj.
- 1 mały brokuł
- 1 łyżka masła
- 4 łyżki uprażonych płatków migdałowych
- sól
Brokuła ugotuj w osolonej wodzie odcedź dodaj masło.6x ok 70g kotlecików jagnięcych z kościąsól i świeżo zmielony pieprz
- 6x ok 70g kotlecików jagnięcych z kością
- sól i świeżo zmielony pieprz
- 1 łyżka oliwy
- 2 łyżki płynnego miodu
- 2 łyżki octu balsamicznego
Kotleciki oprósz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej oliwę i smażkotleciki ok 3 min z każdej strony. Usmażone mięso odstaw w ciepłe miejsce, a na patelnie wlej miód i ocet mieszając smaż do momentu powstania gęstego klejącego sosu . Kotleciki podawaj polane sosem z dodatkiem puree i brokułem posypanym migdałami.
Komentarze
Prześlij komentarz